Для студентів спеціальності «Геодезія та землеустрій» ЗУНУ було організовано виїзне заняття на тему «Земельні торги»

 

У рамках дії договору про співпрацю, для студентів спеціальності «Геодезія та землеустрій» Західноукраїнського національного університету було організовано заняття на тему «Земельні торги», що  відбулося в приміщенні ДП «Тернопільський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою».

 

Земельні торги (земельний аукціон) – важливий інструмент раціонального розподілу прав на користування земельними ділянками, що перебувають у державній та комунальній власності. Завдяки виставленню таких ділянок на відкриті торги забезпечується прозорість в розпорядженні земельними ресурсами Держгеокадастру і територіальних громад.

 

Ліцитатором (аукціоністом) торгів була заступник директора Тернопільського інституту землеустрою Ростислава Папіровська. Після завершення аукціону вона детально роз’яснила студентам нормативно-правові умови проведення торгів, вимоги щодо їх організації, відповіла на численні питання.

 

В результаті цього заходу, студенти геодезисти-землевпорядники закріпили програмні результати навчання, спрямовані на знання нормативно-правових засад забезпечення раціонального використання земель державної та комунальної власності.

 

Колектив кафедри економічної експертизи та землевпорядкування ЗУНУ висловлює вдячність  Ростиславі Папіровській та колективу ДП «Тернопільський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» за сприяння у проведенні заняття та посилення практичної орієнтованості навчального процесу.