Студенти спеціальності «Геодезія та землеустрій» ТНЕУ побували в ДП «Тернопільський науково-дослідний і проектний інститут землеустрою»

Студенти спеціальності «Геодезія та землеустрій» ТНЕУ побували в ДП «Тернопільський науково-дослідний і проектний інститут землеустрою» 23 листопада 2017 року в рамках вивчення дисципліни «Вступ у спеціальність» студенти першого курсу спеціальності «Геодезія та землеустрій» разом із куратором і керівником курсу Волошином Романом Володимировичем відвідали ДП «Тернопільський науково-дослідний і проектний інститут землеустрою». Екскурсія огранізована з метою формування у студентів розуміння специфіки своєї майбутньої професії, усвідомлення її важливості, затребуваності, а також підвищення мотивації до навчання.

Екскурсію здійснено в рамках угоди про співпрацю між Тернопільським національним економічним університетом і ДП «Тернопільський науково-дослідний і проектний інститут землеустрою». Головним організатором екскурсії і гідом виступив директор установи Шмігель Андрій Борисович. Він  ознайомив студентів із головними функціями, які виконує Інститут землеустрою в системі земельних відносин України, його організаційною структурою, головними спеціалістами, розповів про напрями і специфіку роботи кожного відділу, продемонстрував історичні землевпорядні матеріали і наголосив на важливому внеску науково-технічного прогресу у розвиток галузі. Особливу увагу директор приділив професійним компетентностям, які ринок праці висуває перед фахівцями сфери геодезії та землеустрою.

Упродовж екскурсії Шмігель А. Б. надавав слово заступнику з проектної роботи Галябарді Марії Михайлівні, керівникам відділів та іншим фахівцям.

Галябарда М. М. ознайомила студентів з основними видами проектної документації, продемонструвала готові проекти з розпаювання сільськогосподарських угідь, розмежування територій сільських рад, проекти землеустрою населених пунктів, сільськогосподарських підприємств, результати ґрунтових досліджень  та багато інших. Вона розповіла про структуру документів, вимоги та критерії, що висуваються до них, наголосила на важливості знання нормативних актів та положень в процесі професійної діяльності геодезистів і землевпорядників.

Фахівці Інституту землеустрою продемонстрували основні інструменти геодезистів та розповіли про технічну еволюцію обладнання. Зокрема, студенти почули про історію використання мензули і теодоліта, ознайомилися із роботою тахеометра і двочастотного GPS-приймача.

Після цього студенти отримали можливість власноруч під керівництвом провідного геодезиста установи здійснити геодезичні виміри з допомогою двочастотного GPS-приймача і побачити технологію опрацювання отриманих даних в спеціалізованій комп’ютерній програмі.

Керівництво і працівники ДП «Тернопільський науково-дослідний і проектний інститут землеустрою» із задоволенням ділилися зі студентами своїми знаннями, відповідали на запитання і прагнули продемонструвати їм багатогранність і актуальність професії геодезиста і землевпорядника.

Колектив кафедри менеджменту біоресурсів і природокористування ТНЕУ спільно зі студентами групи ГЗ-11висловлюють щиру подяку керівнику та персоналу ДП «Тернопільський науково-дослідний і проектний інститут землеустрою»  за цікаву, змістовну і пізнавальну екскурсію. Сподіваємося на подальшу взаємовигідну співпрацю!

Студенти спеціальності «Геодезія та землеустрій» ТНЕУ побували в ДП «Тернопільський науково-дослідний і проектний інститут землеустрою» Студенти спеціальності «Геодезія та землеустрій» ТНЕУ побували в ДП «Тернопільський науково-дослідний і проектний інститут землеустрою» Студенти спеціальності «Геодезія та землеустрій» ТНЕУ побували в ДП «Тернопільський науково-дослідний і проектний інститут землеустрою» Студенти спеціальності «Геодезія та землеустрій» ТНЕУ побували в ДП «Тернопільський науково-дослідний і проектний інститут землеустрою» Студенти спеціальності «Геодезія та землеустрій» ТНЕУ побували в ДП «Тернопільський науково-дослідний і проектний інститут землеустрою» Студенти спеціальності «Геодезія та землеустрій» ТНЕУ побували в ДП «Тернопільський науково-дослідний і проектний інститут землеустрою» Студенти спеціальності «Геодезія та землеустрій» ТНЕУ побували в ДП «Тернопільський науково-дослідний і проектний інститут землеустрою» Студенти спеціальності «Геодезія та землеустрій» ТНЕУ побували в ДП «Тернопільський науково-дослідний і проектний інститут землеустрою» Студенти спеціальності «Геодезія та землеустрій» ТНЕУ побували в ДП «Тернопільський науково-дослідний і проектний інститут землеустрою» Студенти спеціальності «Геодезія та землеустрій» ТНЕУ побували в ДП «Тернопільський науково-дослідний і проектний інститут землеустрою» Студенти спеціальності «Геодезія та землеустрій» ТНЕУ побували в ДП «Тернопільський науково-дослідний і проектний інститут землеустрою» Студенти спеціальності «Геодезія та землеустрій» ТНЕУ побували в ДП «Тернопільський науково-дослідний і проектний інститут землеустрою» Студенти спеціальності «Геодезія та землеустрій» ТНЕУ побували в ДП «Тернопільський науково-дослідний і проектний інститут землеустрою»
Студенти спеціальності «Геодезія та землеустрій» ТНЕУ побували в ДП «Тернопільський науково-дослідний і проектний інститут землеустрою»
Студенти спеціальності «Геодезія та землеустрій» ТНЕУ побували в ДП «Тернопільський науково-дослідний і проектний інститут землеустрою»
Студенти спеціальності «Геодезія та землеустрій» ТНЕУ побували в ДП «Тернопільський науково-дослідний і проектний інститут землеустрою»
Студенти спеціальності «Геодезія та землеустрій» ТНЕУ побували в ДП «Тернопільський науково-дослідний і проектний інститут землеустрою»