Викладачі та студенти факультету аграрної економіки та менеджменту відвідали Тернопільський обласний еколого-натуралістичний центр

Викладачі та студенти факультету аграрної економіки та менеджменту відвідали Тернопільський обласний еколого-натуралістичний центрЗ нагоди святкування 50-річчя ТНЕУ 10 жовтня 2016р. на базі Тернопільського обласного еколого-натуралістичного центру з ініціативи кафедри менеджменту біоресурсів і природокористування відбувся науково-практичний семінар для студентів факультету  аграрної економіки та менеджменту  на тему «ТНЕУ – «Зелений університет»».
Cталий розвиток та забезпечення національної безпеки можливі за умови ощадливого використання природних ресурсів, збереження природних екосистем, підтримки та поліпшення якості довкілля. Це потребує консолідації зусиль на усіх рівнях, від міжнародної співпраці до дій конкретної людини. У зв’язку з цим працівники ТНЕУ та студенти роблять все можливе, щоб наша діяльність сприяла сталому розвитку людства.
Директор  Тернопільського обласного еколого-натуралістичного центру Герц Іван Іванович провів цікаво-пізнавальну екскурсію викладачам та студентам факультету аграрної економіки та менеджменту.
Важливим напрямом діяльності центру є пошук, розвиток та підтримка обдарованої молоді, формування екологічної культури особистості, інтересу до поглиблення вивчення природи рідного краю
Головним завданням центру є екологічне виховання підростаючого покоління. Цей  заклад у своїй діяльності користується найрізноманітнішими формами організації навчально-виховного процесу: гуртки різних профілів екологічного спрямування; семінари, конференції; тематичні екскурсії; практичні природоохоронні акції; конкурси, свята, фестивалі, виставки та інші масові заходи.
Цікавою була розповідь директора центру про навчально-дослідні земельні ділянки, на яких працівники вирощують різноманітні зернові, технічні та столові культури з метою ефективнішого  використання їх на практиці. Надзвичайно змістовною була розповідь про технологію «теплих» грядок. Теоретичні знання отримані студентами щодо застосування даної технології, були підтвердженні  на практиці.
Зимовий сад вразив студентів  різноманітною колекцією кімнатних та оранжерейних рослин. Приміщення прикрашає фонтан та басейн з водоспадом, які не лише мають естетичне зачення, а й зволожують, що створює більш сприятливі умови для росту.
Колектив кафедри постійно шукає нові, ефективні прийоми навчання і виховання з метою поповнення  знань студентів  про природу.
Основною метою відвідування екоцентру було прагнення професорсько-викладацького колективу кафедри менеджменту біоресурсів та природокористування  надати студентам якнайбільше додаткових знань з екологічних дисциплін та природокористування, враховуючи їхні інтереси та покликання, виховувати національно свідомих громадян, які нестимуть відповідальність за оточуючий світ природи, ощадливо використовуючи і старанно примножуючи її скарби.
Екскурсія та участь у науково-практичному  семінарі склали неабияке враження,  відкрили багато додаткової, цікавої та корисної інформації; дали можливість  практично поєднати взаємодію природи і освіти, розвинути пізнавальну, творчу, суспільну активність студентів.

Збережемо природу!!!

Подивившись пильніше   на   наше   довкілля,
Розгледіти можна чарівну природу Тернопілля!

Якщо з природою взаємодіяти навчитись
Бути уважним в лісі і добре придивитись –
То ліс натомість таємничістю здивує
Приємні миті й враження він подарує.

Зробити можна, можливо й перший, подвиг –
Спробувати відчути свіжий вітру подих,
Побачити росу, яка блистить від сонечка грайливо
Похитується дуб від старості поважно та журливо.

Квіточки – красуні пестяться до ніг,
Помилуймося красою й не зриваймо їх
Можна ще почути ніби як дзвенить дзвіночок –
По-між коріннями дерев дорогу шукає струмочок!

Дерева вітами своїми про щось важливе гомонять
І тільки пишні ялинки-сестрички гордо мовчать.
А у полі спокійно та ледь чути тихенький голос –
Між собою розмовляє пшеничний й житній колос,
Шовковистої травички ніжне шепотіння…
Ой яке ПРЕКРАСНЕ БОЖЕ ВСЕ ТВОРІННЯ!!!

Джерельною водою можна спрагу втамувати
Із кущів соковитих ягід в пригорщі нарвати.
Може все природа: милувати око, нагодувати, напоїти
Тільки одного не може – себе від людини захистити.

Все, що здавалося в природі звичне та буденне…
Для дбайливих і уважних вона розкриє саме сокровенне!!!
НЕХАЙ ЇЇ КРАСА ПАНУЄ ВСЮДИ –
ПРИРОДУ ЗБЕРЕЖЕМО ЛЮДИ!

Любезна І.В.

Викладачі та студенти факультету аграрної економіки та менеджменту відвідали Тернопільський обласний еколого-натуралістичний центр Викладачі та студенти факультету аграрної економіки та менеджменту відвідали Тернопільський обласний еколого-натуралістичний центр Викладачі та студенти факультету аграрної економіки та менеджменту відвідали Тернопільський обласний еколого-натуралістичний центр