Студенти та викладачі ФАЕМ відвідали Тернопільський геріатричний будинок-інтернат

Дата: 6-06-2016, 13:35 | Автор: Пиріг Г.І., Лещик І.Б., Заставнюк Л.І.

 

Студенти та викладачі  ФАЕМ відвідали Тернопільський геріатричний будинок-інтернат «Будьте милосердні, як і Отець ваш милосердний» (Лк 6,36).

Милосердя означає мати живе серце. Серце, яке відгукується на потреби інших з любов’ю – щедрою і жертовною. У рік Божого милосердя, милосердною покликана стати кожна людина. Варто дивитися навкруги й відчувати заклики, якими Бог звертається до нас через людей, що нас оточують. Ми не можемо жити егоїстично, лише особистим світом. Ісус не жив так. Євангеліє часто розповідає нам про Його милосердя, про Його здатність співчувати стражданням і потребам інших людей.

Багато людей з великим задоволенням допомагають дітям, але часто залишають без уваги людей похилого віку, які в силу життєвих обставин позбавлені сімейного затишку.  Надати допомогу старшим людям може кожен, адже їм потрібно не так вже й багато. Просте щире спілкування, терпіння, співпереживання для них важливіші за будь-які подарунки.

Першого червня студенти факультету аграрної економіки та менеджменту під керівництвом викладачів кафедри менеджменту біоресурсів і природокористування відвідали Тернопільський геріатричний будинок-інтернат.

Директор Тернопільського геріатричного будинку-інтернату Степан Васильович Глушок ознайомив присутніх з роботою закладу,  розповів про його історію, сьогодення та життєві долі мешканців.

Світлана Драган – художниця, яка мешкає у закладі – своїми творами доводить, що життя людей похилого віку не повинне бути «доживанням». Імпровізований концерт під акомпонемент колишнього вчителя музики викликав особливі емоції. «Тернопільські каштани», «Ой, чий то кінь стоїть», «Несе Галя воду» – це лише декілька пісень, які виконали наші студенти разом із жителями будинку-інтернату.

Візит студентів у будинок для людей похилого віку був великою приємністю, адже ми, ділячись радістю, отримали чудовий урок смирення, простоти, вдячності та людяності .

Молодь ФАЕМ щиро дякує дирекції та працівникам пансіонату за піклування про тих, хто через різні причини серед життєвих негараздів залишився самотнім, створення для них особливої теплої атмосфери розуміння й віри у завтрашній день.
Самотній бабусі
Бабуся край віконечка в притулку тут сидить,
Душа спустошена від спогадів пекельно так болить…
А серце плаче та думками у минуле лине,
Здається, ніхто ту біль не подолає і не спине.
Як довго безсонні години тягнуться ночами…
Ви зрозумійте, що Ви не одна – Ісус є з Вами!
Тримає руки на плечах у вас тихенько,
Як тільки ви прокинетесь рано-раненько
Він поруч, він все знає…
Ніхто у вашому спілкуванні не стане на заваді –
Ісус чекає…
Чекає на молитву у розрадi!
(Любезна І.В.)

Студенти та викладачі  ФАЕМ відвідали Тернопільський геріатричний будинок-інтернат Студенти та викладачі  ФАЕМ відвідали Тернопільський геріатричний будинок-інтернат Студенти та викладачі  ФАЕМ відвідали Тернопільський геріатричний будинок-інтернат Студенти та викладачі  ФАЕМ відвідали Тернопільський геріатричний будинок-інтернат Студенти та викладачі  ФАЕМ відвідали Тернопільський геріатричний будинок-інтернат Студенти та викладачі  ФАЕМ відвідали Тернопільський геріатричний будинок-інтернат Студенти та викладачі  ФАЕМ відвідали Тернопільський геріатричний будинок-інтернат Студенти та викладачі  ФАЕМ відвідали Тернопільський геріатричний будинок-інтернат Студенти та викладачі  ФАЕМ відвідали Тернопільський геріатричний будинок-інтернат Студенти та викладачі  ФАЕМ відвідали Тернопільський геріатричний будинок-інтернат Студенти та викладачі  ФАЕМ відвідали Тернопільський геріатричний будинок-інтернат Студенти та викладачі  ФАЕМ відвідали Тернопільський геріатричний будинок-інтернат Студенти та викладачі  ФАЕМ відвідали Тернопільський геріатричний будинок-інтернат