Науковий семінар «Сучасні підходи до формування професійних компетенцій обліково-економічних фахівців в агропромисловому бізнесі»

Науковий семінар «Сучасні підходи до формування професійних компетенцій обліково-економічних фахівців в агропромисловому бізнесі» П’ятнадцятого листопада 2016 року з ініціативи студентського наукового гуртка кафедри обліку та економіко-правового забезпечення агропромислового бізнесу «Учні Луки Пачолі» факультету аграрної економіки і менеджменту відбувся науковий семінар «Сучасні підходи до формування професійних компетенцій фахівців обліковців-економістів в агропромисловому бізнесі».

У заході взяли участь заступник декана з наукової роботи факультету аграрної економіки і менеджменту, д.е.н., професор Петро Романович Пуцентейло, кандидат економічних наук, доцент Ірина Володимирівна Спільник, кандидат економічних наук, доцент Микола Степанович Палюх, кандидат економічних наук, доцент Андрій Миколайович Бутов, кандидат економічних наук, ст. викладач Наталія Олегівна Штельма, студенти факультету аграрної економіки і менеджменту Тернопільського національного економічного університету.

Відкрив засідання д.е.н., професор Петро Романович Пуцентейло. Науковець зазначив, що метою заходу є дослідження і обговорення назрілих проблем підвищення професійних компетенцій майбутніх обліково-економічних фахівців, поліпшення умов для їх формування у вищій школі загалом та у ТНЕУ зокрема.

Модератор заходу к.е.н., доцент Ірина Володимирівна Спільник звернулася до присутніх з пропозицію активно взяти участь в обговоренні актуальної наукової проблеми відповідності кваліфікації випускників вищих навчальних закладів сучасним вимогам ринку праці та викликам, що продиктовані складними економічними умовами, в яких здійснюється діяльність підприємств і організацій щодо ведення бізнесу, у тому числі агропромислового.

З повідомленням-презентацією «Формування компетенцій майбутніх фахівців-економістів» виступив студент групи ОПз-11 курсу, заступник голови студентського наукового товариства «Учні Луки Пачолі» Володимир Москаль.

Студентка групи ОПЗм-11 Наталія Добровольська порушила проблему «Формування особистих якостей сучасного підприємця».

У повідомленні студентки групи ОПЗ-31 Олени Вашкевич було запропоновано увазі присутніх проблему «Вишкіл обліковців-аналітиків агропромислового бізнесу».

Повідомлення-презентація доцента Спільник Ірини Володимирівни присвячено актуальним питанням «Формування аналітичного типу мислення у обліково-економічних фахівців вищого рівня кваліфікації».

У дискусіях взяли активну участь студенти ФАЕМ: Вадим Андріюк, Ірина Глинянко, Олена Бунько, Андрій Сагайдак, Василь Магура, Іван Зубков, Олег Дзера, Арсен Люсак, Іван Перепічка, Євген Ленько.

Після виступів учасники наукового семінару підсумували роботу й обговорили подальші наукові плани діяльності студентського наукового гуртка кафедри обліку та економіко-правового забезпечення агропромислового бізнесу «Учні Луки Пачолі».

Науковий семінар «Сучасні підходи до формування професійних компетенцій обліково-економічних фахівців в агропромисловому бізнесі» Науковий семінар «Сучасні підходи до формування професійних компетенцій обліково-економічних фахівців в агропромисловому бізнесі» Науковий семінар «Сучасні підходи до формування професійних компетенцій обліково-економічних фахівців в агропромисловому бізнесі» Науковий семінар «Сучасні підходи до формування професійних компетенцій обліково-економічних фахівців в агропромисловому бізнесі» Науковий семінар «Сучасні підходи до формування професійних компетенцій обліково-економічних фахівців в агропромисловому бізнесі» Науковий семінар «Сучасні підходи до формування професійних компетенцій обліково-економічних фахівців в агропромисловому бізнесі»  Науковий семінар «Сучасні підходи до формування професійних компетенцій обліково-економічних фахівців в агропромисловому бізнесі» Науковий семінар «Сучасні підходи до формування професійних компетенцій обліково-економічних фахівців в агропромисловому бізнесі»