Науковий семінар для студентів факультету аграрної економіки та менеджменту в Агрохолдингу «МРІЯ»

Науковий семінар для студентів факультету аграрної економіки та менеджменту в Агрохолдингу «МРІЯ» Студенти та викладачі факультету аграрної економіки та менеджменту й Коледжу економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ провели насичений, змістовний та цікавий день з представниками аграрного лідера Тернопільщини – Агрохолдингу «МРІЯ». Сьогодні Агрохолдинг «МРІЯ» обробляє землі у Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Івано-Франківській і Рівненській областях.

Компанія має значний досвід у сільгоспвиробництві, який її співробітники вміло поєднують із застосуванням передових технологій, сучасного обладнання та сільськогосподарської техніки, а також з ефективним всебічним і раціональним використанням природних та земельних ресурсів.

Студенти завітали у гості в головний офіс компанії Агрохолдингу «МРІЯ» у місті Тернопіль. Начальник управління автоматизації бізнесу Агрохолдингу «МРІЯ» Віктор Чернявський прочитав науковий семінар на тему: «ІТ технології  в агробізнесі».

Нині електронним помічником агронома є планшет, яким забезпеченні усі агрономи Агрохолдингу «МРІЯ» на всіх його семи виробничих кластерах. Основними  функціями електронного планшету є електронна картографія (це електронні інтерактивні карти полів) та безпосередньо моніторинг полів. Ще однією функцією є внесення факту, тобто закриття робіт безпосередньо на планшеті в полях. Агрономи можуть подивитися на планшеті не тільки карту того чи іншого поля, а й всю інформацію про це поле (площу поля, його конфігурацію, наявні культури, проведені технологічні і агрокультурні заходи, внесені добрива тощо).

Жваву дискусію викликали запитання стосовно подальшого розвитку ІТ технологій та їх роль в умовах сьогодення. Обговорено перспективні напрями досліджень у цій сфері. Студенти вразили у процесі жвавої дискусії обізнаністю теми, ерудованістю і допитливістю.

Учасники семінару обговорили можливість залучення студентів і науковців факультету аграрної економіки та менеджменту до участі у спільних виробничих і наукових проектах, що дасть можливість ознайомитися із діяльністю Агрохолдингу «МРІЯ» та в подальшому використовувати знання, отримані під час навчання у Тернопільському національному економічному університеті, у практичній діяльності.

Колектив ФАЕМ дякує працівникам Агрохолдингу «МРІЯ» за цікавий та корисний навчальний семінар!

Науковий семінар для студентів факультету аграрної економіки та менеджменту в Агрохолдингу «МРІЯ» Науковий семінар для студентів факультету аграрної економіки та менеджменту в Агрохолдингу «МРІЯ» Науковий семінар для студентів факультету аграрної економіки та менеджменту в Агрохолдингу «МРІЯ» Науковий семінар для студентів факультету аграрної економіки та менеджменту в Агрохолдингу «МРІЯ» Науковий семінар для студентів факультету аграрної економіки та менеджменту в Агрохолдингу «МРІЯ» Науковий семінар для студентів факультету аграрної економіки та менеджменту в Агрохолдингу «МРІЯ»