Дуальна освіта студентів у НДВГ «Наука» і ТОВ «Компанія-Авангард»

Дуальна освіта студентів у НДВГ «Наука» і ТОВ «Компанія-Авангард»

У черговий раз студенти навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури Західноукраїнського національного університету проходять навчання за дуальною освітою у Навчально-дослідному виробничому господарстві «Наука» і ТОВ «Компанія-Авангард».
Навчання за дуальною освітою – це можливість для студентів поєднати теорію з практикою. Щорічно майбутні фахівці, які здобувають освіту за спеціальностями 201 «Агрономія», 193 «Геодезія та землеустрій», 071 «Облік і оподаткування», 101 «Екологія», удосконалюють навички організації наукових і виробничих процесів на НДВГ «Наука» і ТОВ «Компанія-Авангард».
Під наставництвом директора НДВГ «Наука» Йосифа Войнарського студенти ознайомлюються із переліком культур та основними напрямами проведення досліджень в господарстві у контексті розвитку аграрного сектору економіки держави та наявних змін клімату, дізнаються особливості використання у господарстві інноваційних технологій вирощування зернових, зернобобових, олійних культур у конкретних ґрунтово-кліматичних умовах.
Уже стало традицією проведення зустрічей студентів з директором ТОВ «Компанія-Авангард» Юрієм Бойком і агрономом цього підприємства Віталієм Наумовим. У ході цьогорічної дуальної освіти студенти продовжують цікавитись досвідом впровадження у господарстві сучасних технологічних процесів у сільськогосподарське виробництво. Зокрема, цінним для них є отримання знань та набуття умінь щодо особливостей запровадження багатоцільового використання дронів для обстеження посівів сільськогосподарських культур з метою визначення забезпечення рослин основними елементами живлення, наявності і визначення ступеня поширення основних хворіб і шкідників на рослинах, а також застосування локального внесення пестицидів з метою економії ресурсів, раціонального їх використання і збереження довкілля.