Zoom-лекція «Практичні аспекти оренди землі та орендної плати» для студентів землевпорядників ЗУНУ

16 листопада 2020 р. студенти спеціальності «Геодезія та землеустрій» ЗУНУ мали цікаву зустріч у форматі zoom-конференції. Хедлайнером зустрічі стала Марія Міньковська, випускниця нашого університету, яка сьогодні займає посаду старшого менеджера з виплати орендної плати агрохолдингу Контінентал Фармерз Груп. Компанія, яку представляє Марія, одне із найуспішніших агропромислових підприємств України із земельним банком близько 200 тис. га.

Лекція відбулася в рамках тренінгової підготовки з навчальної дисципліни “Реєстрація прав власності й оренди”.

Наша гостя розпочала із короткої розповіді про свій професійний ріст, окреслила основні теоретичні аспекти орендних відносин в сільському господарстві і перейшла до практичних нюансів. Студентам і викладачам кафедри економічної експертизи і землевпорядкування було цікаво дізнатися про послідовність дій під час укладення договорів оренди, про особливості обліку земельних ділянок і управління ними, про проблемні аспекти взаємодії із орендодавцями. Значна частина лекції була присвячена особливостям виплати орендної плати, яка, в залежності від умов, зазначених в договорі, може мати грошовий або натуральний вираз. Учасників конференції цікавили особливості залучення земельних ділянок державної та комунальної власності на земельних торгах, звучали питання щодо конкуренції на ринку оренди землі, особлива увага приділялася перспективам сільськогосподарських підприємств в контексті завершення земельної реформи і децентралізації.

Розмова була корисною, приємною і надзвичайно пізнавальною.

Колектив кафедри економічної експертизи та землевпорядкування висловлює вдячність Марії Міньковській за змістовну зустріч і надіється на подальшу співпрацю.