Відбулася ІІ Міжнародна наукова інтернет-конференція

 20 листопада 2020 р. у навчально-науковому інституті біоресурсів і природокористування Західноукраїнського національного університету відбулася ІІ Міжнародна наукова інтернет-конференція «Сучасний стан науки в сільському господарстві та природокористуванні», яку організував колектив кафедри агрономії, екології та агроінженерії ЗУНУ  спільно з кафедрою садівництва і виноградарства, землеробства та ґрунтознавства Подільського державного аграрно-технічного університету, кафедрою загального землеробства Центральноукраїнського національного технічного університету, Uniwersytet rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie (Poland) та Uczelna Państwową im. Szymona Szymonowica w Zamościu (Poland).

Відкрив конференцію проректор з науково-педагогічної роботи, кандидат економічних наук, доцент Казимир Возьний,  який побажав усім продуктивної роботи і висловив сподівання щодо подальших зустрічей у такому форматі. З привітальним словом виступив виконувач обов’язків директора навчально-наукового інституту біоресурсів і природокористування, доктор економічних наук, професор Дмитро Шушпанов, який окреслив сучасні тенденції розвитку Західноукраїнського національного університету та інституту у сфері природокористування та визначив основні напрями роботи конференції. Від імені польських колег на конференції виступив доктор габ., професор Державного університету ім. Шимона Шимоновича у Замості Анджей Самборський, який наголосив на актуальності дослідження проблем природокористування та екології, зокрема зміни клімату, та необхідності співпраці у цьому напрямі науковців та практиків з різних країн. Модератором заходу виступив доктор сільськогосподарських наук, професор Олег Овчарук.

У конференції взяли участь понад 80 науковців із Західноукраїнського національного університету,   Херсонського державного аграрного університету, Подільського державного аграрно-технічного університету, Центрально-українського національного технічного університету та інших.

Із доповідями виступили студенти ННІБП ЗУНУ Андрій Слома (польською мовою), Марія Білінкевич, Діана Миколишин, Оксана Середа, Зоряна Хохолик, Василь Хринівський. Доповіді стосувались проблем раціонального землеробства, вирощування екологічно безпечних сільськогосподарських культур  та охорони навколишнього середовища в сучасних умовах.

Підсумував результати роботи конференції завідувач кафедри агрономії, екології та агроінженерії, кандидат економічних наук, доцент Василь Файфура.