Майстер-клас з використання сучасного геодезичного обладнання у землевпорядкувальних роботах для молоді ЗУНУ

  Днями у Західноукраїнському національному університеті на базі Навчально-наукового інституту біоресурсів і природокористування колектив кафедри економічної експертизи та землевпорядкування  організував для студентів спеціальності «Геодезія та землеустрій» майстер-клас з використання сучасного геодезичного обладнання у землевпорядкувальних роботах.

Провідні спеціалісти регіону, приватні підприємці Гуменний М. І. та Драбовський О. І.  на практиці продемонстрували застосування даних технологій. За допомогою сучасного обладнання здійснено територіальну зйомку та 3D виміри території університету. Безпосередньо, при проведенні даних робіт студенти спеціальності «Геодезія та землеустрій» мали можливість ознайомитися на практиці з перевагами даних сучасних технологій.

За останні роки використання технології дронів набуло великої популярності в геодезії. Перш за все тому, що застосування безпілотників дозволяє скоротити час польових робіт і при виконанні задач топографічного картографування, ортофотопланів, 3D-моделюванні об’єктів місцевості. На основі даних з дронів можна отримати такі типи даних як хмара точок, ортофотоплан, матриця висот, текстуровані поверхні. Ці дані можуть слугувати основою для обчислювання об’ємів.