Молодь класичного університету Тернополя за чисту Україну!

Навчально-науковий інститут біоресурсів і природокористування Західноукраїнського національного університету долучився  до щорічної всесвітньої акції «Всесвітній день прибирання» («World Cleanup Day»), організатором якої виступив Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine».

17 вересня 2020 року у «Парку здоров’я» акція відбулася із дотриманням карантинних норм та правил техніки безпеки. Обов’язковою вимогою була наявність захисних масок, рукавичок та врахування соціальної дистанції.

Метою акції було привернення уваги якнайбільшої кількості молоді до екологічних питань і проблем, що виникають внаслідок елементарної байдужості людей до природи, до того, що не лише у наших домівках  має панувати чистота, а й у нашому спільному домі – довкіллі.

Часто  причиною виникнення стихійних сміттєзвалищ є самі мешканці. Адже набагато приємніше, коли виїжджаючи за межі міста замість купи сміття в лісопосадках можна милуватися гарними краєвидами.

Також не забуваймо про цифрове очищення, яке є новою формою прибирання, яку можна проводити в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх ґаджетів дозволить розвантажити центри бази даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії.

Зробимо Україну чистою разом!